Tijgerlezen

Ken je de serie Tijgerlezen van uitgeverij Querido al? De boeken zijn bedoeld voor beginnende lezers van 5 tot en met 9 jaar. Zij kunnen deze boeken, met relatief eenvoudige en korte zinnen, goed zelfstandig lezen. De boeken zijn ook leuk om voor te lezen. In de serie zijn titels verschenen van auteurs als Edward van de Vendel, Joke van Leeuwen en Annie M.G. Schmidt.

De serie leest prettig en ze lapt de AVI-regels aan de laars. Er zijn geen beperkende regels ten aanzien van woordgebruik of de lengte van de zinnen. Er wordt wel rekening gehouden met de beginnende lezer. De tekst wordt overzichtelijk aangeboden, er zijn veel ondersteunende illustraties en er worden geen moeilijke woorden of lange zinnen gebruikt. De serie is bedoeld voor kinderen tussen 5-9 jaar en leent zich uitstekend tot zelf lezen én voorlezen. 

Het uitgangspunt van de serie is dat kinderen die met plezier lezen dat ook vaker zullen doen en zo aan hun ´leeskilometers´ komen. Het leren lezen wordt dus niet aangestuurd vanuit een technisch stappenplan, maar door leesplezier.

Op naarschoolmetquerido.nl herken je de boeken door het tijgerlogo rechtsboven op de kaft. Vaak vind je er ook lesbrieven bij om te gebruiken in de klas.

Thema
  • literatuur en leesplezier
Tijgerlezen cover. 'Zondag, maandag, sterrendag' van Anna Woltz. Tekening van kinderen die met telescoop naar sterren kijken.